perjantai 9. tammikuuta 2009

Annoin pikkusormen ja kysy niin sinulle vastataan

Kohta menee koko käsi.
Mun niin tekis mieli lähteä Kauhajoelle, Tapion Kauppaan. Pitäis saada lisää lankaa, mulla on ihan liian vähän ja ihan vääränlaisia juttuja. Pitäis saada lisää pipolankaa, sitten jotain silkkisekoitetta josta vois tehdä itselle neuleen ja jotain paksumpaa villa josta isännälle aran-villapaita ja pitäis voittaa lotossa että sais kaikki haaveillut hankittua.

Nih.

Vaarallista puuhaa käydä netissä katsomassa että mitä kaikkea sieltä mahtaakaan löytyä, varsinkin kun tietää, että paikan päällä on vielä ENEMMÄN vaihtoehtoja.

***

Onko ongelma?
Kysymys johon kukaan ei tiedä vastausta?
Kysy Kirjastonhoitajalta!

Esimerkiksi vastaus kysymykseen:
"Mitä tarkoittaa int lyhenteessä SA-int?"
On:
"Lyhenne int lyhenteessä SA-int(= Suomen Armeijan Intendentuuri) tarkoittaa intendentuuria. Intendentuuri = sotilashallinnon osa, jolle kuuluu taloushuolto."

Ja toinen kysymys:
"Mistä tulee sanonta: tällä haavaa?"
Vastaus:
"Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen sivuilta löytyi Pauliina Peltokorven Helsingin Sanomissa 20.5.2007 julkaistu artikkeli. Artikkelissa kerrotaan mm., että sana "haava ilmauksessa ´tällä haavaa´ on samaa alkuperää kuin ihon pinnan vioittumasta käytettävä haava." Haava sana on alunperin tarkoittanut iskua, joten sanaa "on alettu käyttää paitsi merkityksessä ’iskun jälki’ myös merkityksessä ’kerta, tietty hetki, jolloin jotakin tapahtuu’"."

Että sellaista.
Kirjastonhoitajat tietää..

2 kommenttia:

Romulus kirjoitti...

Mulla on myös mennyt koko käsi kyynärvarttamyöten. Ei tosin langoille, mut ompelutarvikkeille. Hmmm... Mut niitä tarvii. Pitää olla varastossa monenmoista koska ikinä ei tiedä mitä voi parin tunnin päästä tarvita. Nih :D.

Irena kirjoitti...

Niin just!

Onneksi sain vähän nyt jotain roinaa myytyä siellä kirpputorilla - sopii enemmän lankoja kaappiin!

x)