torstai 14. toukokuuta 2009

Kuulumisia

Kevään ensimmäiset nokkoslätyt on tehty ja syöty! Viime vuonna tein myös, siitäpä tietääkin että ollaan kesän korvilla kun saa laittaa villiyrttejä ruokiin.
Nyt en laittanut mitään muuta erikoista, ihan vain ryöpättyjä nokkosenlehtiä tavallisen lättytaikinan joukkoon.

Meillä siis lättytaikina sisältää:
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja (korvaan joskus toisen desin joko jollain muulla jauholla tai vaikkapa kaurahiutaleilla)
4 dl nestettä (normaalisti maitoa, olen testannut myös vissyä, mehua, olutta.. Kyllä ihan hanavedestäkin tulee jos ei kaapista muuta löydy)
1-2 rkl sokeria
1-2 tl suolaa
> määrät riippuvat siitä millaisella mielellä ollaan ja mitä tarjotaan lättyjen kanssa. Jos tarjolla on esimerkiksi makeaa hilloa, ei laiteta kuin yksi rkl sokeria, mutta jos tarjolla on marjoja eau naturel, niin sitten saatan laittaa kaksi ruokalusikallista.

Paistaminen tapahtuu valurautapannulla - joko iso tai sitten neljän pikkulätyn lättypannulla - ja paistamiseen käytän voita (jotain vointapaista levitettä jos ei oikeaa voita löydy).

Ensi viikonloppuna ehkä saadaan meidän kasvimaa pystyyn.. Jos innostusta riittää.. Tänään pitäisi laittaa herneet likoon.

Ja sitten toivotaan ettei yöpakkasia enää tule.

5 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Nam.
Nokkosplättyjä. =)
Saitte samalla aimo annoksen rautaa. =)

Täällä kaupungissa pitäisi mennä niin kauas, että saisi puhtaita nokkosia.
Minulla tosin oisi kuivattuja nokkosia...
=)

Romulus kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä! Mä en tietäis mistä hakea nokkosia. Jotenkin lapsuuden jälkeen ei oo nokkosiin juuri törmännyt kun ei enää kahlaile missään metteiköissä.. :)

Irena kirjoitti...

Emmääkään kauas mene nokkosia hakemaan, omalla takapihalla niitä kasvaa. Ja kun ei ole kovin lähellä tietä, niin uskalletaan syödä - terveysvaikutukset kumoaa mahdolliset epäpuhtaudet.

Niitä saattaa siis olla lähempänä kuin uskottekaan..

Anniini kirjoitti...

Kiitoksia, tämän innottamana olen aamun kökkinyt pihalla pylly pystyssä nokkosia etsien. Nyt on vesi kiehumassa ja illalla paistetaan lettuja. Kiitos inspiraatiosta ja ryöppäysohjeesta.

Irena kirjoitti...

Anniini: Eipä kestä, hyvä että tulee luonnonyrtit hyötykäyttöön!