maanantai 17. elokuuta 2009

Jos metsään haluat mennä nyt

Niin takuulla yllätyt paljonko mustikkaa sieltä löytyy.
Lauantaina meillä oli suunta metsään:



Lapsonen jaksoi reippaasti joten saalistakin tuli, harmi kyllä oma versioni Sienestäjän taskukirjasta oli hukassa tontille lähtiessä (löytyi toki heti kun kotiin päästiin) - en tunnista luotettavasti kuin Punakärpässienen ja Kanttarellin - niin jäivät tatit metsään. Ens viikonloppuna voisi niitäkin tutkailla tarkemmin.

Toinen saavutus viikonloppuna:



Kaksi valmista tiskirättiä omaan käyttöön. Toinen noista on ollut tekeillä juhannuksesta lähtien, ja kun vauhtiin pääsin niin kudoin toisenkin sitten. Vaaka-tilkun tapaan kudottu nurkasta nurkkaan, koko käden mittainen, pintakuvio mitä milloinkin keksi huvin vuoksi (eli X-rätissä siis keskellä langankierto + 2oikein yhteen peräjälkeen tarvittava määrä, sitten kaksi kierrosta helmineuletta ja taas reikäkerros).

Johtopäätös siis on, että totaalijumituksesta on päästy eroon!

(ja ilmoittauduin tänään sinne Sukkasatoonkin, joten nyt voikin pohtia sukkaohjeita hetken aikaa).

5 kommenttia:

Romulus kirjoitti...

Mäkin haluun mustikkametsään. Eilen jo melkein menin mutta kompastuin karvias- ja viinimarjapuskiin ja kepot täyttyivät yli äyräiden. Nooo, marja ku marja.

Olen muuten myös mä kutonut tiskirätin. Se on yllättävän hyvä!

Irena kirjoitti...

Vaarallisia ne marjapuskat jos niihin noin kompastuu.

Meillä on vielä karviaispuska tyhjäämättä - ainoa puska johon tuli enemmän marjoja mitä me puskasta päin syödään - siitä tulee karviais-sitruuna-minttu-hilloa.

Ja niitä mustikoita riittää toki, ens viikonloppuna on hyvää aikaa.

Villasukka kirjoitti...

Heh, minä tunnistan noiden lisäksi haaparouskun, kangassienen ja karvalaukun. Melkein kaikkia löysinkin lauantaina. Karviaisia olis kiva saada jostain.

Irena kirjoitti...

Tuossapa onkin jo runsaasti syötävää metsästä! Kateellinen olen.Onneksi muuten nyt on vähän sadellut, jos vaikka viikonloppuna olisi noussut metsään lisää sieniä kun menemme uusintatunnistusyritykselle. Toivottavasti en vain hukkaa sitä taskukirjaa uudelleen..

Pikku Possu kirjoitti...

Hei :)
Tulin blogiisi Sukkasadon osallistujalistan kautta, itse olen ensimmäistä kertaa mukana.
Kivoja tiskirättejä, minäkin olen pari tehnyt ja ne jopa toimivat käytössä eli ei mennyt näperrys hukkaan :D